perjantai 30. elokuuta 2013

Always read something that will make you look good if you die in the middle of it!

Löysin hauskan lainauksen, jonka pistin otsikoksi. Se kuvaa ehkä parhaiten kirjaa, jonka äskettäin luin.

Tiedemies ilmestyi viikko sitten kotiin lahjan kanssa. Aina syksyisin mulla tulee hiukan rauhallisempi ja syvällisempi puoli esiin. Kuten jo edellisessä postauksessa sanoin, Amelie on taas herännyt henkiin ja runotyttö elää. Kulta tietysti on vuosien varrella oppinut tuntemaan mun henkisen syklin ja tuli kotiin mulle ostamansa kirjan kanssa.

Voitteko kuvitella mitään ihanampaa kuin istua ihanasti valaistussa lukunurkassa, juoda laadukasta teetä ja hypistellä kaunista uutta kirjaa? No, ehkä kesällä biitsi, bruna ja bileet on in, mutta syksyllä on kehräävä kotikissa, syvällinen Amelie ja ikkunalaudan vieressä lukeva ihastuttava neiti! 

Mun pieni yrttitarha ja uusi kirja! 

Sitten vähän kirjasta. Nimi on Ja virtahevot kiehuivat altaissaan, mutta virtahevoista se ei kerro. Enemmänkin ihmisistä, jotka kiehuvat samalla tavalla elämän suuressa altaassa. Onneksi mun oma altaani on tällä hetkellä sopivan lämpöistä ja täytetty ihanalla kylpyöljyllä. Niin samettista elämä tuntuu olevan. 

William S. Burroughsin ja Jack Kerouacin kirja sijoittuu 1940 -luvulle ja uskoisin, että tästä tehty leffa olisi visuaalinen nautinto! (Vähän niin kuin Kultahatussa lepattavat valkoiset verhot, ah!) . Päähenkilöt kirjottaa vuorotellen juttuja ja juoni on lyhykäisyydessään kertomus siitä, miksi 17 vuotias Phillip tappaa häneen ihastuneen vanhemman miehen. Käydään läpi päiviä ennen tapahtumaa ja tavallaan yritetään selittää miksi tähän päädyttiin. Tarina perustuu tositapahtumaan, mikä on aika jännää.  

Luin kirjan parissa päivässä, koska juoni oli jännittävä ja se oli ihan hyvin kirjoitettu. Kannoin sitä mukanani asunnossa melkein koko ajan. 


Kirja on kaunis jopa sisältä! Ja sopii yhteen herkullisen avokadon kanssa!

Kirjassa on se hyvä puoli, että kansi on tosi kaunis. Mun motto on jo pitkään ollut, että kauneus ja äly mahtuu samaan ruumiiseen. Tämä pätee myös kirjoihin. En halua kotiini rumia esineitä, enkä näe, miksi ruma kirja olisi jotenkin tervetulleempi kuin ruma matto tai rumat verhot. Jos saan ruman kirjan lahjaksi, annan sen seuraavana jouluna eteen päin tai pistän kirpputorille. Tahdon, että kirjahylly inspiroi, kutsuu ja kaunistelee olohuoneessa. En sitä, että se näyttää kirjaston kauhtuneelta paskahyllyköltä. Samasta syystä ostan kallista käsisaippuaa - haluan sen purkin, joka on kaunis! 

Aamulla kirja löytyi puuvillalakanoiden välistä

Luin juuri Trendistä jutun, että arjesta pitää ostata nauttia. Aloitan itse nauttimisen siitä, että ympäröin asunnon täydellisen näteillä esineillä ja koristan itseni parhailla tuotteilla. En ymmärrä miksi kaikki eivät tekisi niin! Turha säästellä paria kymppiä, kun sillä voi ostaa esimerkiksi kaunista saippuaa tai designer servettejä!
Kaunista, kaunista, kaunista! 
Muistakaa lukea, juoda teetä, ottaa pitkiä kylpyjä, istua kullan kanssa ja odottaa ihanaa romanttista syksyä! 

XOXO

Stella (ja Stellan sisäinen Amelie!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti